0

8 Creatieve ideeën als muurdecoratie

Tapijt

Veel interieurontwerpers en stylisten weten dat een tapijt even veel effect kan hebben op de muur als op de grond. Een tapijt brengt veel warmte en kan een ruimte super gezellig maken. Zet wat ligstoelen in een hoekje met een salontafel, hang een tapijt aan de muur en je hebt een insta cozy corner. Of ben je jouw hoofdeinde van het bed beu gezien? Gebruik dan een tapijt.

Tapijt muurdecoratie

muurkaart

Oude land- en wereldkaarten zijn weer helemaal in. Ze passen in bijna elk interieur van modern tot industrieel. Op tweedehands sites kan je vaak voor een kleine prijs een mooie kaart op de kop tikken. 

Wereldkaart muurdecoratie

lamp snoer

Als je denkt aan decoratie op de muur, denk je waarschijnlijk niet onmiddellijk aan het snoer van je staande lamp. Toch kan je hier meer mee dan je denkt.

Gebruik kleine pluggen in dezelfde kleur als je snoer om een volledige city skyline te maken, of heb jij net als iedereen een lelijke modem op een zichtbare plaats staan? Combineer het snoer met enkele muurstickers en wat je ervoor wou verbergen kan je nu out en proud aan iedereen laten zien!

Muurdecoratie lampsnoer
muurdecoratie lampsnoer

Fotokaders

Met een goed ontworpen lay-out van fotokaders kan je jouw interieur perfect samenbrengen. Bedek je volledige muur met kaders van verschillende grootte of hang er enkele bij elkaar in een goed voorbereid ontwerp. In een volgend blog bericht gaan we hier verder op in. 

muurdecoratie fotokaders

boeken

Het is vaak moeilijk te weten waar je je muren mee kan decoreren. Vooral bij nieuwe muren wil je nog niet onmiddellijk gaten maken, want stel dat je van gedachte verandert… Vandaar zijn rekken met boeken een super idee. Je kan snel van look veranderen door de boeken om te wisselen.

muurdecoratie boeken

krijtbord

Een krijtbord muur kan je zelf makkelijk maken. Al wat je nodig hebt is Latex krijtbord verf en een lege muur. Op het eerste zicht is het een zwarte muur, maar met krijt in alle kleuren en veel fantasie kan je de muur dagelijks een andere look en feel geven. Het kan ook een leuke bezigheid zijn om samen de kinderen te doen.

krijtbord muurdecoratie

fotobehang

Je hebt ze waarschijnlijk wel al meer gezien de grote foto’s van New York verspreid over een volledige muur. Er is echter een enorm grote keuze aan foto’s en tekeningen, voor elk interieur is er wel iets. Ook zijn er shops die jouw eigen foto’s kunnen uitvergroten als je het liever wat persoonlijker wil.

fotobehang

muurstickers

Deze konden natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Met muurstickers kan je alle kanten op gaan. Van kleine stickers om wat detail aan te brengen op een lege plaats tot grote berkenbossen. Voor elke kamer van het huis tot zelfs op je kantoor is er wel een muursticker.

Ontdek al enkele leuke voorbeelden op onze webshop.

muursticker

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *