0

Fotokaders zijn de perfecte muurdecoratie

Een muur vol met fotokaders is dé perfecte muurdecoratie, maar hoe begin je hier nu aan?

Je hebt vast al een hoop foto’s op het internet voorbij zien komen van perfect gestylde kamers en een collage van kaders aan de muur. Het lijkt alsof ze volledig ad random opgehangen zijn, maar er zit toch wel wat denkwerk achter.

Muurdecoratie fotokaders

Volg gewoon de tips stappen en tips om zelf de perfecte gallerij muur te creëren.

Begin met inspiratie op te doen.


Wat is jouw persoonlijke stijl? Hoe wil je dat de muur eruit gaat zien? Wil je meer random doen lijken of wil je de kaders in een rooster hangen.

Moeten de kunstwerken matchen of mag het gevarieerd zijn? Bij elkaar passende frames of gewoon chaos? Denk hier eerst goed overna wat voor muur je zelf wil.

Ontwerp de lay-out.

Je kan je kunstwerken of foto’s gewoon op de grond leggen of je kan beginnen met je plan op papier uit te tekenen.

Als je ze op de vloer legt, heb je wel sneller een beeld van hoe het eruit zal zien.

Begin met de grotere stukken en werk zo naar buiten. Heb je toch moeite met het beslissen, trek gewoon een foto van een goede compositie en leg al deze foto’s op het einde naast elkaar zodat je tot de perfecte beslissing kan komen.

Muurdecoratie fotokaders

Begin op de muur.

Wil je toch zekerheid dat jouw gekozen plan ook echt past op de muur. Gebruik grote stukken papier en tape om de lay-out al een keer te testen.

Neem een stap terug als al het papier hangt en vraag jezelf dan af of de groepering goed zit. Is de hoogte goed? Is het op een goede lijn met je meubelen? Vult het de ruimte goed op?

Muurdecoratie fotokaders

Dit is natuurlijk optioneel maar het kan je wel helpen.

Uiteindelijk blijft er enkel nog ophangen over. Je kan dit doen met nagels of als je liver geen gaten in de muur wil, kan je ook gebruik maken van bv Tesa Powerstrips.

Na dit alles heb je wel een glas wijn verdient.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *