0

low budget studentenkamer

Te donker, te klein, lelijk behang, de muren zijn niet afgewerkt, de meubelen staan me niet aan,… en het budget voor een duurdere studentenkamer is er niet. Toch is het soms nodig om over bepaalde mankementen te kijken en van je lelijke kot, met een klein budget, een pareltje te maken, waarop al jou vrienden jaloers zullen zijn.

Wat in de eerste plaats al enorm veel gaat veranderen, is de muren een andere kleur geven. Staan die lelijke donkergele muren jou niet aan, vraag dan aan je kotbaas of je, al dan niet op eigen kosten, de muren een andere kleur mag geven. Bovendien kost een grote pot witte verf bij de doe-het-zelf slechts enkele euro’s.

bed van paletten
schragen bureau

Misschien heeft jou grootmoeder nog een leuke stoel, of kastje op de zolder staan. Oude meubelen krijgen een heel nieuw uiterlijk als je ze in een nieuwe toffe kleur schildert. Misschien heeft het zelfs geen nieuwe kleur nodig, maar past de oude look van de meubeltjes perfect bij jou DIY studentenkamer.

Natuurlijk heb je ook een plek nodig om te studeren, haal hiervoor simpele schragen in huis en plaats hierop een goedkope houten plaat van de doe-het-zelf, bij voorkeur een multiplexplaat (type 3 of 4). Dit geeft je studeerplek een mooie ruwe houtlook. Geef je een feestje, dan kan je het werkblad er gewoon afhalen, de schragen dichtvouwen en het geheel even aan de kant zetten. Gemakkelijk en tegelijkertijd ook heel erg simplistisch.

decoratiemuur
fotokader tape

Enkele goedkope fotokaders van de kringloopwinkel of zelfs gewoon wat tape met toffe prints rond je foto’s geplakt kan een leuk en speels effect geven op je muur.

Om toch ook wat groen in het geheel te stoppen, is het altijd leuk om kleine plantjes in huis te halen die niet veel water nodig hebben. Hiermee kunnen we ook weer creatief aan de slag gaan. We kunnen enkele bloempotjes zelf gaan beschilderen of ze zelfs in de lucht hangen met een simpel koord.

Om de natuur naar binnen te brengen kan je ook je juwelen ophangen aan een grote dikke tak die vasthangt aan de muur of plafond met koord. Je kan dit ook gebruiken om kapstokken aan te hangen.

hangplant koord
juwelenboom

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *